SPELEN MET RECEPTUUR

Ja, mijn naam geeft het al aan. Ik heb Italiaanse ‘roots’. En zeg je Italië, dan zeg je ambachtelijk ijs. Op de Novalishoeve maken we niets uit pakjes, ijs maken is echt een vak. Dat vleugje passie ontdek je zeker in de ijskeuken op Novalishoeve. We maken er vers roomijs en sorbetijs, met een rijke smaak. Hoe mooi is het, dat je verse producten van je eigen grond kunt gebruiken? Er loopt een kudde koeien in de wei, die flink wat liters melk geeft. Een prima basis! Waar ik verder mee werk, zijn onze yoghurt, kwark en room.

Lekker joh!

In het oogstseizoen staat dagelijks een kratje voor me bij de deur. Onze jongeren die op het land werken, komen soms binnenwaaien: ‘Hé Fabrizio, vandaag krijg je aardbeien. We hebben er alvast eentje geproefd, lekker joh!’. Ik moet erom lachen en ik weet dat ze gelijk hebben. Biologische producten zijn puur en krachtig van smaak. Ik vind het leuk om het beste eruit te halen en telkens met de receptuur te spelen!

Experimenteren

Ingrediënten die we niet hebben, koop ik biologisch in, zoals hazelnoten of citrus fruit. Ik experimenteer momenteel met koffie-ijs. Een enthousiaste Texelaar brandt mooie koffiebonen. Nou, dan heb je aan mij een goede. Ik vind het super om niet-alledaagse dingen te maken. En de smaak? Verrassend én heel erg lekker.

Kom de diversiteit aan smaken zelf proeven!

  • Spelen met receptuur
    Fabrizio Previti

Maandaanbieding

Mediterrane ciabatta

Mediterrane ciabatta

De smaak van Italië! Een knapperig ciabatta broodje vol olijven, rozemarijn en zongedroogde tomaten. In de winkel voor € 0,95 p. stuk.

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!